U.S. Embassy Compound

The terraced landscape design of this sloping site is inspired by the rich history of agriculture, textures and patterns that blanket the landscape surrounding the Ezulwini Valley. Natural materials and setback conceal the site’s security perimeter and fences rather than walls offer transparency to link the embassy with the surrounding community.

The four-story Chancery with its earthy terra-cotta rainscreen features a three-story curved gallery with a blast-resistant glazed curtain wall along its south façade. The gallery and other common spaces capture the view of the iconic mountain formation Execution Rock. Integrated sunshade fins on the curtain wall help reduce glare and minimize solar gain. The collaborative environment inside the Chancery uses high performance Interior strategies such as open floor plans, glazed offices and meeting rooms, and an open break room to encourage staff to spontaneously connect, collaborate, and innovate.

Strategic building orientation and fenestration, storm water management and reuse, and a 100kW photovoltaic installation contribute to high sustainability metrics.

 

Location:

Ezulwini, Swaziland

 

Size:

101,940 SF

Client:

U.S. Department of State, OBO

Cost:

$110M

Services:

• Architecture
• Master Planning
• Sustainable Design
• Security
• Interior Design
Close