Appraisal Foundation Interior Office Renovation

The Appraisal Foundation came to KCCT to assist in delivering upgrades to their new office design of 1,000 GSF to demonstrate the vibrancy and national presence of the congressionally authorized D.C. nonprofit. The Foundation’s intention is to brand the entry sequence using furniture, finishes at the reception area, conference room and adjacent hallways. The intended outcome is to brand their services when hosting international delegates and key valuation professionals.

The design draws inspiration from the organization’s collection of publication materials. Uncovered is the connection to the visuals to the International or Swiss style of graphic design. Notably, this movement creates a beautiful synergy with the Foundation’s mission, which prioritizes objectivity, progressiveness and a focus on language. The resulting conceptual strategies represent these principles through a bold use of color, pure geometry, and grid-like patterning. The application of the grid-motif in accent walls is adapted to include diagonal lines to reflect D.C.’s street network, giving the suite a distinct sense of place.

Overall, the design seeks to create a gallery atmosphere to elevate publication materials and branding through changes in scale and display.

 

Location:

Washington, DC

Size:

1.000 SF

Client:

The Appraisal Foundation

Services:

• Interior Design
Close